The Alternative
Gezondheid

Multiple oorzaken van pigmentvlekken

Multiple oorzaken van pigmentvlekken

Het hebben van pigmentvlekken kent een aantal uiteenlopende oorzaken. Pigmentvlekken kunnen op je lichaam ontstaan door:

  • Erfelijkheid: er is dan sprake van een verstoring van de pigmentcellen.
  • Een ongezonde leefstijl: wanneer je rookt of ongezond eet dan vergroot je de kans op het hebben van pigmentvlekken.
  • Hormonale transformaties: de puberteit, overgang, het gebruiken van de pil en zwangerschap zetten de deur op een kiertje voor pigmentvlekken.

Negatieve invloed zonnestralen

Ook zonlicht is een belangrijke oorzaak van het krijgen van pigmentvlekken. Dit gebeurt echter in samenspel met de de bovenstaande oorzaken. Wanneer de pigmentcellen zijn verstoord en er teveel pigment wordt geproduceerd dan zorgt het schijnen van zonlicht op je huid voor verergering van de stoornis. De zonnestralen zorgen er namelijk voor dat er meer pigment wordt aangemaakt om de huid te beschermen met als gevolg het ontstaan van donkere pigmentvlekken.

Behandeling van de pigmentvlekken

Wanneer je huid vol zit met de hier boven beschreven pigmentvlekken en je wilt er wat aan doen, dan kun je het beste in de eerste plaats een geschikte crème aanschaffen. Tegenwoordig zijn er heel wat crèmes (zoals de Skinlight crème waar heel wat gebruikers tevreden over zijn) te verkrijgen die speciaal bedoeld zijn om pigmentvlekken te verminderen. Mocht je vinden dat een crème niet voor het gewenste resultaat zorgt, dan is een laserbehandeling misschien wat voor jou.

Voor meer info : website bezoeken