The Alternative
Image default
Bedrijven

Op deze manier zorg je ervoor dat je administratie goed op orde is

Administratie. Iets wat niet leuk is, maar je toch moet bijhouden als je ondernemer bent. Het vervelendste is denk ik wel dat je deze verplicht jaren moet bewaren, zodat de Belastingdienst deze kan inzien. Toch is het verplicht om alles bij te houden en zul je even door de zure appel heen moeten bijten. Om toch gemotiveerd en efficiënt je administratie bij te houden, hebben wij hiervoor een aantal tips opgesteld. Probeer het eerst zelf, voordat je het administratiekantoor Maastricht inschakelt. Kom op, je kunt het!

Plannen

Wie wil nu bezig zijn met de administratie, als je juist bent gaan ondernemen om lekker voor jezelf aan de slag te gaan. In je drukke agenda maak je dan ook juist tijd voor het ondernemen zelf en niet voor de administratie. Toch heb je deadlines als het gaat om je administratie, zoals de btw-aangiften, het salaris van je personeel en het indienen van je inkomstenbelasting.

Wil je zonder stress blijven ondernemen en tegelijkertijd je administratie op orde hebben? Probeer dan wekelijks een uurtje in te plannen om je administratie bij te werken. Zolang je plant heb je geen administratiekantoor Maastricht nodig. Leg de bovengenoemde deadlines vast in je agenda, zodat je wekelijks hiernaar toe kunt werken.

Voorkom uitstelgedrag

Zoals hierboven staat beschreven, heb je als het gaat om administratie, ook deadlines. Als je deze uitstelt dan gaat dit je geld kosten. Geen offertes uitsturen, betekent geen nieuwe klanten. Geen aanmaningen sturen, betekent dat je langer op je geld moet wachten. Daarnaast kan het ook tot extra kosten leiden, wanneer je te laat bent met het indienen van je belastingaangiften. Probeer dit te voorkomen door tijdig je zaken bij te werken.

Houd gewerkte uren bij

Als je jouw administratie zelf doet en niet door een administratiekantoor uit Maastricht, dan is het verstandig om urenregistratie bij te houden, ook als het gaat om administratie. Dit is vooral van belang als je een zzp’er bent. Met het aantal gewerkte uren kun je aantonen of je meer dan 1225 uren per jaar hebt gewerkt. Met deze gewerkte uren heb je namelijk het recht op bepaalde extra aftrekposten.

https://vrankenhattu.nl/administratiekantoor-maastricht/