The Alternative
Image default
Woning en Tuin

Op vakantie met de auto, vergeet je huis niet op slot te doen!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Waar dit de afgelopen jaren iets leek terug te lopen, is het vandaag de dag weer ontzettend populair. Niet zo gek natuurlijk, te bedenken dat we een ook tijd niet hebben kunnen vliegen. De mensen die in deze periode toch op vakantie wilde, waren genoodzaakt dit met de auto te doen. Van deze groep mensen, is er een hele grote groep, die het zo goed is bevallen, dat ze het zijn blijven doen. Daarnaast biedt het ook tal van andere voordelen, aangezien je een stuk meer vrijheid hebt. Kortom, voldoende voordelen. Twijfel jij nu of een vakantie met de auto iets voor jou is? Dan is het goed om de voordelen in dit artikel eens rustig door te lezen.

 

Je kunt gaan en staan waar je wilt

 

Het grote voordeel aan een vakantie met de auto, is dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Je hoeft geen rekening te houden met de lange wachttijden op het vliegveld en ook zit je niet vast aan vertrektijden. Kortom, een relaxter begin van je vakantie, dat kan natuurlijk bijna niet. Toch is het wel belangrijk, dat vooral wanneer je een flink eind moet rijden, jij je auto voor de tijd nog even laat nakijken. Dit kun je eenvoudig laten doen door een garage en hier bestaat tegenwoordig zelf een ‘zomercheck’ voor. Ze kijken dan alle belangrijke zaken na, zodat jij met een gerust hart op vakantie kunt.

 

Laat je huis checken door een slotenmaker

 

Wanneer je op vakantie gaat, dan maakt het natuurlijk niet uit of je nu met de auto of het vliegtuig gaat. In beide gevallen is er natuurlijk gedurende een langere periode niemand thuis. Je doet er daarom dus goed aan, om je huis voordat je vertrekt te laten nakijken door een slotenmaker. Zo kan de slotenmaker controleren hoe veilig of je huis is en of het wellicht verstandig is om nog een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Uiteraard bepaal je zelf of je hier wel of niet iets mee doet, maar het is wel verstandig om dit op z’n minst ieder jaar te laten uitvoeren. Ook inbrekers hebben namelijk steeds meer verschillende manieren waarop ze je huis kunnen binnendringen. Door je huis periodiek te laten checken, kun je de kans op een inbraak verkleinen.

 

Vertel het de buren

 

Ga jij op vakantie, dan doe je er goed aan om ook je buren even in te lichten. Niet alleen kunnen ze dan een extra oogje in het zeil houden, maar misschien kunnen ze ook je planten water geven en de post iedere paar dagen weghalen. Dit zijn allemaal kleine dingen die niet alleen bijdragen aan een stukje gemak, maar ook aan de veiligheid van je woning. Er is natuurlijk niets zo vervelend, als dat jij bij thuiskomst eerste de slotenmaker Utrecht moet bellen omdat het slot van je voordeur is geforceerd.