The Alternative
Image default
Dieren

Welk huisdier zal ik nemen?

Welk huisdier zal ik nemen?

Het is vaak een hele uitdaging om de juiste Huisdieren te vinden die bij jouw in je huis passen. Dit heeft vaak te maken met dat iedereen in huis een voorkeur heeft. Maar je moet ook aan het diertje zelf denken. Deze moet verzorgd worden en ook voldoende aandacht krijgen. Als je dag en nacht weg bent dan kun je beter een kat als een hond nemen. Maar ook een hamster kan zich prima vermaken als jij weg bent. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een leuk radje kopen waarin hij kan rennen.

De verzorging van een hamster

Een hamster kan lange nagels krijgen. Hamster lange nagels kun je goed voorkomen door een granietsteentje in de kooi of het hok te leggen. Als je ziet dat de hamster toch te lang nagels krijgt dan moet je ze even knippen. Dit kun je doen met een nagelschaartje wat wij mensen ook wel eens gebruiken. Als je bang bent om het beestje pijn te doen dan kun je ook een baby nagelschaartje gebruiken. Deze hebben net iets minder scherpe kantjes. Eventueel is het ook mogelijk om hiervoor een speciaal schaartje te kopen bij de dierenspeciaalzaak.

Wat maakt deze diertjes zo leuk?

Een hamster is een diertje wat zichzelf vermaakt. Wij als mensen vinden het leuk om hier naar te kijken of dit te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld een bol of rad kopen waarin het diertje kan rennen. Daarnaast zijn het ook hele aaibare diertjes. Als je kinderen in huis hebt dan is dit wel de meest diervriendelijke oplossing. Een hamster bijt namelijk niet zomaar en daardoor is de kans op een verwonding klein. Daarnaast is het ook een duurzaam beestje. Want restjes van sla of andere groenten vinden ze heerlijk. Dat wat je normaal weg moet gooien is dit diertje hartstikke blij mee.