The Alternative
Image default
Sport

Sport-opleiding volgen? Waarom geen NASM opleiding?

U bent graag aan het sporten en u bent op zoek naar een nieuwe baan/uitdaging. Uw geld verdienen terwijl u bezig bent met wat u leuk vindt? Hoe ideaal klinkt dat? Dat kan! Met het volgen van een NASM opleiding kunt u snel aan de slag als personal trainer. Het kiezen voor een NASM opleiding is een ontzettend verstandige keuze. Waarom precies? Dat komt u te weten door het lezen van dit artikel.

Wat houdt dat in, een NASM opleiding?

NASM is een Amerikaanse organisatie met een unieke opleiding. Deze opleiding valt op wanneer u solliciteert op een baan als personal trainer een geeft u een voorsprong op de andere sollicitanten. U kunt dan ook niet zomaar aan de slag met deze NASM (National Academy of Sports Medicine) opleiding. Om een NASM opleiding te volgen heeft u een vooropleiding nodig. Dit kan zijn in de vorm van een fitnesstrainer a opleiding, ook andere vooropleidingen voldoen mogelijk aan de criteria van NASM.

Wat leer ik?

Niet onbelangrijk natuurlijk; wat gaat u nou precies leren? Een NASM opleiding is een verdieping op een reguliere sportopleiding. U leert het opstellen van een kwalitatief sterke training met alles wat uw klant nodig heeft. Om dit te kunnen doen is het natuurlijk van belang dat u op de hoogte bent van wat de klant nodig heeft, dit leert u onderzoeken. Deze opleiding gaat over meer dan alleen sport. Bij deze opleiding komt namelijk ook een stukje voeding kijken. Erg relevant voor u als personal trainer. Zo kunt u uw klanten niet alleen advies geven op het gebied van sport, maar kunt u ook een voedingsschema opstellen. De NASM opleiding zal u opleiden aan de hand van het OPT-model. Een complex en wetenschappelijk onderzocht model.

Personal trainer

Het diploma

Na afronding van deze opleiding neemt u het NASM certificaat in handen. Dit certificaat is internationaal erkend en geeft u zoals eerder benoemd een voorsprong op andere personal trainers.

Waar volg ik zo’n opleiding?

Er zijn erg veel verschillende manieren om deze opleiding te volgen. U kunt de opleiding online volgen, u zult dan via de computer begeleid worden. Ook kunt u de klassikaal volgen. Er zijn genoeg aanbieders van NASM opleidingen. Een aanbieder van NASM opleidingen door het hele land is Sport-People. De kans is zeer groot dat er een Sport-People locatie bij u in de buurt aanwezig is. Evenals de kans dat u slaagt, Sport-People heeft namelijk een slagingspercentage van 80%.