The Alternative
Aanbiedingen

Subsidies voor warmtepompen

Als je een warmtepomp koopt, kun je een subsidie warmtepomp krijgen. Deze subsidie kun je tot 2021 als je een warmtepomp koopt. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen van de pomp. Met behulp van deze subsidie wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker. Een warmtepomp zorgt namelijk op een milieuvriendelijke manier voor de verwarming en warm water. Ze gebruiken warme lucht uit bestaande bronnen (grond of water) en maken daar een bruikbare temperatuur van.

De subsidie voor een hybride warmtepomp op buitenlucht met een vermogen van 5 kW ligt ongeveer tussen de €1.500 en €1.800. Dat is gemiddeld 40% van de aankoopprijs van je warmtepomp.

Voor een volledige lucht water warmtepomp ligt het subsidiebedrag rond de €1.100 of meer. Er geldt: hoe groter het vermogen, hoe hoger het subsidiebedrag. Het subsidiebedrag voor een bodem-warmtepomp start bij de €2.500.

Voor warmtepompen met een A+ of A++ label kun je tussen de €150 en €300 extra subsidie krijgen. Let wel op dat er sinds 1 januari 2020 geen subsidies meer te verkrijgen zijn voor warmtepompen in nieuwbouwwoningen.

Er zitten natuurlijk wel voorwaarden verbonden aan het ontvangen van subsidies voor je warmtepomp.

De warmtepomp moet op de lijst staan van warmtepompen die in aanmerking komen voor de subsidie. Ook moet de warmtepomp nieuw en al betaald en geïnstalleerd zijn. Daarnaast moet je een betaalbewijs hebben die op jouw naam staat. De subsidie moet binnen zes maanden na de installatiedatum aangevraagd zijn en de warmtepomp moet in Nederland staan. Het is ook niet mogelijk om de warmtepomp binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing te verwijderen. Je hebt bij de aanvraag van de subsidie een DigiD nodig. Als de warmtepomp in een nieuwbouwwoning te staan komt waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd, kan je geen warmtepompsubsidie krijgen.

Voor meer info : website bezoeken