The Alternative
Image default
Meubels

Tips om je oude spullen een nieuwe bestemming te geven

We hebben er over het algemeen genoeg van; spullen. Waar de ene persoon een schuur vol heeft, wordt het voor de ander nodig tijd om de zolder op te ruimen. Toch zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om er vanaf te komen.

In deze blog bespreken we er een aantal.

Verkopen

Waar we vroeger alleen een rommelmarkt hadden, zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om van je tweedehands spullen af te komen. Vooral internet heeft hierbij geholpen. Eerder waren er vooral algemene marktplaatsen, maar tegenwoordig zijn er ook veel specifieke platforms waar je je spullen kwijt kunt.

Wanneer je bijvoorbeeld met kleding zit, zoek dat op mogelijkheden om kleding te verkopen en er zijn mogelijkheden te vinden. Een voordeel van de online mogelijkheden is het grote bereik en de specifieke platforms. Een nadeel kan zijn dat het internet niet stilstaat. Waar je vroeger een middag op de rommelmarkt stond, kun je nu dag en nacht worden benaderd.

Omgeving

Bij omgeving kun je denken aan vrienden, familie of buren. ga eens na wie je blij zou kunnen maken met jouw spullen. Wanneer je zelf geen personen kent die er belang bij zouden kunnen hebben. Vraag dan bijvoorbeeld eens aan je buren of zij nog iemand zouden weten voor die mooie vazen of vloerkleden van jou. Wanneer het ook op deze manier lastig gaat, is er ook altijd nog de optie om een briefje op te hangen bij de supermarkt.

Kringloopwinkel

Wanneer je om je heen hebt gegeven en er heeft niemand belang, dan kun je natuurlijk ook nog gewoon naar de kringloopwinkel rijden. Een ander voordeel hiervan is dat ze je spullen soms ook komen ophalen. Om er achter te komen of dit bij jou het geval is is het verstandig om vooraf even goed te informeren. Alles voor het goede doel.