The Alternative
Image default
Huishoudelijk

Vernieuwing in huis; je kunt je geld maar één keer uitgeven

Zeker in tijden waarin het voor veel mensen onbetaalbaar is om te verhuizen, kiezen veel ervoor om te vernieuwing een een bestaande woning. Het voordeel van een vernieuwing is natuurlijk dat je je oude stek behoudt maar toch een nieuw gevoel creëert. In deze blog bespreken we een aantal opties om op te vernieuwen met tips om aan te denken. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven.

De keuken

Wanneer je gek bent op koken en lekker eten is het een goede investering om te zorgen voor een mooie keuken. Het is daarbij goed om vooraf na te gaan wat voor opstelling er ongeveer mogelijk is. Tevens is het goed om na te gaan waar je de keuken allemaal voor gebruikt. Wanneer je weinig koffie drinkt dan hoef je vanzelfsprekend geen ruimte te houden voor een inbouwbaar koffiezetapparaat. Tevens is het goed om na te denken over de stijl waarvan je houdt. De één kiest voor een strak design terwijl de ander liever voor iets landelijks gaat.  Wanneer je vooraf onderzoek doet naar je wensen en de mogelijkheden, kom je beter voorbereid een keukenzaak binnen, waardoor je eerder het maximale uit jou investering haalt.

De vloer

Ook de vloer is natuurlijk een serieuze optie wanneer het gaat om vernieuwing. Omdat de vloer een groot oppervlakte in beslag neemt, is het belangrijk om vooraf na te gaan hoeveel impact dit heeft op je persoonlijke situatie. Wanneer je een gezin hebt met kinderen, is het bijvoorbeeld verstandig om een plek te regelen waar de kinderen kunnen zijn tijden de verbouwing. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om de vloer aan te pakken, dan is het tijd voor keuzes. Kies je voor een laminaat, een tapijt of toch liever een tegelvloer? Wanneer je je goed voorbereid loop je niet tegen verrassingen aan. Bij laminaat is er bijvoorbeeld vaak een goede ondervloer nodig. Wanneer het hebben over de tegelvloer moet je het egaliseren van de tegelvloer niet vergeten.

De badkamer

Wanneer je kiest voor de badkamer, heb je te maken met verschillende losstaande onderdelen. Wil je graag een bad? Aan hoeveel wastafels heb je genoeg? Ook aan de afwerking van de muur zul je moeten denken. De afsluiting zit m in de details; wat voor kraan of afvoerput wil je graag? Wanneer je vooraf research doet, kun je met een kalmer gevoel naar een specialist om de koop te voldoen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zullen we maar zeggen.