The Alternative
Image default
Gezondheid

Hoe slaap jij het liefst?

We slapen allemaal. Waar de één met gemak in slaap valt tijden het televisie kijken op de bank, heeft de ander een comfortabel bed nodig met de nodige voorzieningen.

Omdat slaap een belangrijk onderdeel is van het leven, is het belangrijk om goed te kijken naar jouw eigen behoeftes hierin. In deze blog noemen we een aantal dingen waar ook jij aan zou kunnen denken.

Tijd

Wanneer het gaat om slaap, is het belangrijk om dit te doen op tijden die bij jouw passen. Waar de één dagelijk uiterlijk om 22.00 het licht uit moet zetten werkt de ander in de nacht waardoor er overdag geslapen moet worden. Belangrijk is om goed naar je gevoel te luisteren. Voel je je fit wanneer je wakker bent? Kun je je dagelijkse bezigheden goed voltooien? Wanneer je dit goed in de gaten hebt kun je de juiste beslissingen nemen.

Plaats

Ook is de plaats waar je slaapt belangrijk. Dit begint natuurlijk met een bed wat bij je past. Belangrijk is het om hierbij te kijken naar welk matras bij je past maar ook een goed kussen is erg belangrijk. Daarnaast kun je kijken wat voor jou het beste werkt qua licht en temperatuur. Eventueel kun je kiezen voor extra maatregelen zoals verduisterende gordijnen of betere ventilatie wanneer jou dit helpt. Belangrijk is vooral om te testen wat het beste past bij jou.

Extra voorzieningen

Daarnaast heb je nog de extra voorzieningen. Je kunt hierbij denken aan kleine dingen als bijvoorbeeld een ooglapje of oordopjes. Ook hebben sommige mensen baat bij andere bedhulpmiddelen zoals bijvoorbeeld speciale kussens of ondersteuning. Wanneer je het zelf lastig vind om goed te bepalen wat voor jou belangrijk is, dan kun je soms ook medisch advies inwinnen bij een specialist. Wanneer je eenmaal weet wat goed bij jou past qua slaap, kun je er vaak jaren mee vooruit.

Gerelateerde artikelen

Vitaal de wintermaanden doorkomen

Werkt botox en filler nu werkelijk?

De beste online dating tips, die je echt kunt gebruiken