The Alternative
Aanbiedingen

Visgraat laminaat

Als je een visgraat vloer helemaal te gek vind, maar je budget is niet toereikend voor een houten vloer dan heb ik goed nieuws. Een visgraat vloer is ook te koop als laminaat. Dus een klassieke vloer in een modern jasje. De collecties visgraat laminaat bieden de mooiste houtlooks van eiken in verschillende kleuren. De vloeren hebben een uitstraling van geoliede vloeren en sommigen hebben een print van gerookte eiken visgraatvloeren. 

Een visgraat laminaat in je woning

Door de vele verschillende prints op de planken komt de vloer heel authentiek over. De planken zijn rondom voorzien van een kliksysteem, zodat dit laminaat makkelijk te leggen is. Daarnaast is het een onderhoudsvriendelijk vloer. Enkel even stofzuigen en bij vastzitten vuil lichtvochtig dweilen en de vloer is weer schoon. 

Een visgraat vloer komt mooi tot zijn recht in een grote ruimte. Maar ook in kleine vertrekken staat het prachtig. Door het patroon wordt de ruimte optisch vergroot. 

Deze klassieke vloervorm en moderne meubels zijn een prachtige contrast. Houd de wanden rustig, wit of grijs en je visgraatlaminaat komt helemaal tot zijn recht.

Het leggen van visgraatlaminaat

Eén van de voordelen van laminaat is dat je dit zwevend kunt leggen. Dit geld dan uiteraard ook voor visgraat laminaat. Zo kun je de voor makkelijk installeren zonder lijm. Het kliksysteem zorgt voor een sterke stabiele vloer. En houd de laminaatdelen ook op zijn plaats, waardoor er geen kieren in de vloer ontstaan.

Dit laminaat bestaat uit rechter en linker vloerdelen. Bij de aankoop van een visgraatvloer wordt geadviseerd om 20% extra te kopen i.v.m. zaagverlies. De vloerdelen worden haaks op elkaar geplaatst in een v-vorm. Het leggen zal wat meer tijd kosten, door de individuele planken en de legvorm, maar het is echt de moeite waard.

Zorg voor een stabiele ondergrond en gebruik een passende ondervloer. Houd bij het leggen rekenschap met een vrije ruimte van 1cm bij muren en andere obstakels, zoals cv buizen, drempels en kozijnen. Voor het leggen moet je eerst de legrichting bepalen. Let hierbij op de afmeting van de ruimte en lichtinval. Begin met het leggen in het midden van de kamer, zo komt de vloer het mooiste tot zijn recht en eindig je aan de zijkanten met gelijke delen. Na het leggen worden de vrije ruimtes afgewerkt met een plat plint of een staand plint tegen de muur. 

Kan visgraat laminaat ook op vloerverwarming?

Ja, dat is mogelijk. Gebruik hierbij wel een speciale ondervloer. Het laminaat kan gelegd worden zoals het normaal ook wordt gedaan. Zorg er voor dat de temperatuur van de verwarming redelijk constant blijft en dat je niet voor grote warmte verschillen gaat zorgen. Dus langzaam de vloer opwarmen of koelen. Dit geld overigens voor elke vloerbedekking op vloerverwarming. Ook op elektrische vloerverwarming kan de vloer gelegd worden in combinatie met een rubber ondervloer.

 

Een variant op visgraatlaminaat is Hongaarse punt laminaat

Een andere variant op de visgraat laminaatvloer is de Hongaarse punt. De vorm komt iets rustiger over. Deze vloer heeft een zigzagvorm. Hongaarse punt laminaat bestaat uit grote panelen waar deze vorm op af is gebeeld. Zo is het leggen veel eenvoudiger als het leggen van de plankjes van een visgraatvloer. Dit laminaat wordt ook in verschillende kleuren eikenlook aangeboden. Het is dus eigenlijk en kwestie van smaak en gemak waar je voor kiest.

Visgraatlaminaat in de woonruimte

Ondanks dat de uitstraling van een echte houten visgraatvloer niet te evenaren is, is visgraatlaminaat een vloer die hier aardig in de buurt komt. Met zijn vele voordelen is dit laminaat een goede keuze. De realistische look en de authentieke kleuren zorgen ervoor dat de vloer in elk interieur helemaal tot zijn recht komt. Visgraatlaminaat is sterk, vormvast en bestand tegen intensief gebruik. Ga maar eens naar een vloerenbedrijf zodat je de vloeren kunt zien, en ik weet zeker dat je deze vloeren mooi vind.

 

https://www.thealternative.nl/