The Alternative
Bedrijven

Waar moet je op letten bij een rijles in Breda?

Met rijlessen beginnen kan heel spannend zijn. Gelukkig is je rijinstructeur erbij om je te helpen en je alles zo goed mogelijk aan te leren zodat je straks veilig de weg op kunt. Heb je je theorie-examen gehaald? Dan kun je gaan afrijden. Heb je ook je rijles in een rijschool in Breda gehad? Dan heb je ook je rijexamen in dezelfde stad.  

Vraag of je de moeilijkste rijroutes in Breda mag gaan rijden

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op je rijexamen kun je aan je rijinstructeur vragen om de examenroutes in Breda te gaan rijden. Er zijn een aantal routes die als moeilijk bekend staan.  

Als je met je rijexamen gaat beginnen dan start je vanaf de grote parkeerplaats van hotel Amrâth. Vanuit daar heb je verschillende routes die je kunt gaan rijden. Je kan bijvoorbeeld vanuit daar rijden naar knooppunt St Annabosch. Dit is een hectisch knooppunt waar er verschillende auto’s van verschillende richtingen komen die ook weer een andere richting op moeten. Het is daarom belangrijk om heel goed om je heen te blijven kijken om te kijken of er auto’s in jouw rijbaan willen komen rijden of in de rijbaan rijden waar jij in moet gaan rijden.

Blijf alert

Ook moet je goed de borden in de gaten houden. Er zijn namelijk veel verschillende rijroutes en je examinator bepaald welke route je op gaat. Ook kun je vanuit de parkeerplaats bij het CBR richting het centrum moeten rijden. In het centrum van Breda zijn ook veel valkuilen tijdens je rijexamen, zo is er een maximale snelheid van 50 kilometer per uur en veel zebrapaden waar je langs zal rijden. Het is daarom belangrijk om altijd je omgeving goed in de gaten te houden of er wellicht voetgangers over willen steken.

Je rijschool in Breda heeft veel ervaring met verschillende leerlingen die ook allemaal geslaagd zijn. Maak je daarom niet te druk om je rijexamen en zie het als een formaliteit die je moet voldoen om zelfstandig de weg op te mogen.  

Als je je rijexamen hebt gehaald dan kun je je rijbewijs gaan aanvragen, dit moet bij de gemeente. Let erop dat je een recente pasfoto en een identificatiebewijs meeneemt om dit zo snel mogelijk te kunnen voldoen. 

 

https://rijschoolviabreda.nl/