The Alternative
Hobby en vrije tijd

Waarom ben ik nog geen professioneel schilder?

Geduld is een schone zaak, en schilderen juist niet. Schilderen mag een zooi worden, waarbij je hele vloer vol met verf komt te liggen. Op de vraag waarom je nog geen professioneel schilder bent kun je meerdere dingen antwoorden. Ten eerste, hoeveel uren heb je in je hobby gestoken? Er bestaat zoiets als de 10.000 uren regel. Dit is een theorie die er vanuit gaat dat je, wanneer je 10.000 uur de tijd in een vaardigheid stopt, je deze vaardigheid meester bent. Ten tweede, presenteer je jezelf al als professioneel schilder?

Verkoop

Met de presentatie van jezelf als professioneel schilder wordt vooral gedoeld op de verkoop. Begin met je werk te verkopen, want professioneel staat tenslotte gelijk aan je vaardigheden verkopen voor geld. Door o.a. met de feedback van klanten te werken kun je groeien op manieren die je zelf nog niet eerder had gezien. Verzin dus iets om te kunnen schilderen voor geld. Dit kan zijn dat je zelf werken maakt en zo weer verkoopt, maar je kunt ook in een andere richting denken die je nog niet eens hebt uitgeprobeerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een muurschildering voor vrienden tot aan een muurschildering voor de gemeente?

Oefenen, oefenen, oefenen

Misschien het meest vanzelfsprekend en het meest overweldigende om te horen, maar blijf vooral ook oefenen! Ontdek nieuwe manieren om te werken, en blijf maken (en jezelf uitdagen!). Alleen zo kom je ergens waar je nu niet bent.

Aankoop

Ben je bereid om deze dingen te doen, dan kun je ook gaan nadenken over extra aankopen. Ben je nog niet in staat geweest om een schildersezel te kopen? Een schildersezel kopen kan extra bijdragen aan een goed schilderij als jij hier iets aan hebt. Natuurlijk is zo’n ezel speciaal voor schilderen bedacht en al eeuwen gebruikt door schilders. Dat moet al bewijs zijn van het nut van een ezel. Ga je een schildersezel kopen, dan kun je ook rekening houden met wat je ermee wilt doen. Wil je hem ook buiten gaan gebruiken, of alleen binnen? Ook duurdere doeken of verf kunnen uiteindelijk wel bijdragen aan een beter resultaat, maar koop dit nooit zonder dat jij er zeker van bent dat je er iets aan hebt. De mensen die echt iets aan duurdere materialen hebben zijn tenslotte de mensen die ze ook al terug kunnen verdienen als professionals.

 

https://www.schildersezel-enzo.com/