Waarom iedereen een dashcam zou moeten hebben

Thealternative

Iedereen wilt wel een paar extra ogen op de weg wanneer hij of zij aan het rijden is. Met een dashcam wordt iedere beweging rondom om auto geregistreerd en heeft u altijd een paar extra oplettende ogen. Dit kan in veel situaties het verschil maken.

Altijd bewijs

Voor verzekeringskwesties bij vandalisme of schadevergoeding na een ongeluk, kan het moeilijk zijn om uw gelijk te krijgen. Door beeldmateriaal van de desbetreffende situatie te hebben, heeft u altijd een uniek inkijkje in de situatie. Dit beeldmateriaal van de dashcam kan de overtuiging zijn die u nodig heeft om verzekeringsgeld te ontvangen na vandalisme of het proces na een ongeluk te verduidelijken.

Inbouwen of monteren

Iedere auto kan een dashcam gebruiken en kan worden geïnstalleerd. De vraag is aan u of u de dashcam wilt inbouwen in de auto of aan de auto wilt monteren. Wanneer de camera wordt ingebouwd, ziet u hier niets meer van. De camera gaat op in de auto. Dit is veelal een duurdere investering dan het monteren van de camera. Er zijn losse dashcams die u zelf aan uw auto kunt monteren. U heeft hetzelfde resultaat qua film, alleen ziet u de camera wel zitten. Dit kan in veel gevallen ook juist een afschrikwekkende functie hebben tegen criminaliteit. Maak al uw ritten en parkeersituaties een stuk veiliger door een dashdam. Deze camera registreert alles wat er om uw auto gebeurt en dit beeldmateriaal kan weleens goed van pas komen.