The Alternative
Image default
Marketing

Wat betekent het woord ‘planner’?

Wat betekent het woord ‘planner’?

Je hebt het vast vaak genoeg voorbij horen komen, het woordje ‘planner’. Misschien overhoorde je het bij een van je vrienden, of misschien bij een onbekende persoon op straat. Maar, wat betekent het woord nou eigenlijk precies? En in welke contexten wordt het allemaal gebruikt? Kun je een planner kopen? Geldt dit ook voor zo’n Social media planner? En wat is een Social media planner eigenlijk ook alweer? Al deze vragen zullen in dit artikel worden beantwoord, dus lees vooral verder!

 

Veel verschillende soorten planners

Het woord ‘planner’ heeft geen enkele duidelijke betekenis die in elke context toepasselijk is. Net zo als veel andere woorden heeft het namelijk meerdere betekenissen. Let dus vooral goed op wanneer je het woord gebruikt, mits je het in de verkeerde context gebruikt! In de simpelste zin is een planner een persoon of voorwerp dat behulpzaam kan zijn bij het regelen van verscheidene zaken. Een papieren planner, zoals een agenda, is dus te koop. Een menselijke planner, als in iemand die goed is in zaken regelen, kun je voor verschillende taken inhuren. Dat is ontzettend handig voor mensen die zelf niet zo georganiseerd zijn!

 

Plannen op het internet

Buiten de papieren planners en de menselijke planners die we eerder hebben besproken, zijn er nog vele andere varianten van planners. Een zo’n variant is een online planner; ook wel bekend als een social media planner. Een social media planner kan op meerdere sociale media platforms worden gebruikt. Zo’n planner helpt je met het voorbereiden en klaarzetten van posts, zodat deze op een ander tijdstip automatisch online worden gezet. Dit hoef je dan niet meer handmatig te doen met iedere post. Dit kan handig zijn voor mensen die het te druk hebben om dagelijks een post te plaatsen, maar die wel actief willen blijven op sociale media. Planners zijn dus mee gegaan met de tijd, en worden ook online regelmatig gebruikt!