The Alternative
Woning en Tuin

Wat maakt friese witjes zo leuk in je huis

Om een interieur mooier te maken kun je verschillende dingen in je huis doen. Je kan kiezen voor laminaat, maar je kan er ook voor kiezen om een moderne keuken, badkamer met friese witjes te betegelen. Het leuke van deze tegels is dat je ze in verschillende stijlen hebt. Je hebt tegels met vogels, maar ook tegels die gewoon wit zijn. Dat maakt het leuk om met deze tegels te werken. Er zijn verschillende soorten. Door de variatie van de tegels kun je badkamer of keuken op je eigen manier inrichten. Vanwege het feit dat de mogelijkheden eindeloos zijn kun je hele leuke dingen met deze tegels doen om een landelijke stijl te vormen. Vindt je een tegel niet mooi? Geen nood er is altijd wel een tegel die je mooi vindt of bij je interieur past.

Bepaal de plek hoe je de tegels gaat liggen

De Friese witjes hebben motieven die op een bepaalde manier een vorm geven aan je huis. Als je een motief hebt is het handig dat je goed rekening houdt met de muur waarop je tegels plaatst. Hoe groot is de muur? Zit er een afzuiginstallatie bij? Het is dan handig om uit te meten hoe je tegels gaat leggen. Als je niet goed meet en bepaald dan lever je slordige kwaliteit werk af. Dat wil je in je huis natuurlijk niet hebben.

Snijden van de Friese witjes

Als je tegels op maat wil snijden om dan vervolgens op je muur te plakken is het handig om een zaagtafel te huren. Voor het grove werk kun je een decoupeerzaag of een ijzerzaag gebruiken. Voor het fijne werk kun je er met de nijptang stukjes af te halen.

Leuke ideeën met Friese witjes

Het leuke van de tegels is dat je er persoonlijke dingen erop kunt zetten. Heb je een foto met een dierbare herinnering dan kun je de tegels in je huis hangen. Ben je toch meer een fan van Nederlandse teksten, spreuken of gedichten kun je die er met diverse lettertypes op een Fries witje zetten. Heb je geen inspiratie voor een tegeltje? Geen nood.. Je kan ook tegels bestellen van historische figuren of gebeurtenissen. Ben je fan van de Gouden eeuw of fan van de scheepswerf in Amsterdam. Dat behoort tot de mogelijkheden om op een tegel te zetten. Ben je bijvoorbeeld fan van Napoleon dan het Friese witje met hem erop je eigen toiletruimte versieren. Past dit niet bij je kan je ook kiezen voor taferelen met dieren of voorwerpen om je landelijk keuken of badkamer te versieren.

Hopelijk hebben wij jullie een idee gegeven wat Friese witjes zijn en welke leuke dingen je er mee kunt doen. Ik zou zeggen koop ze voor je huis. Nu voordelig te bestellen bij De Tegel Boutique, dé tegelzaak van het land.

https://www.detegelboutique.nl/Friese-witjes-kopen-Handgeschilderde-Friese-keukentegels-13×13-cm-wandtegels