The Alternative
Gezondheid

Wat zijn nicotine pouches?

Nicotine pouches, ook wel nicotine zakjes genoemd, is een Snus, maar dan zonder tabak. Dit is een nieuwe manier om toch je nicotine binnen te krijgen, maar dan op een minder schadelijke manier en zonder tabak. De normale Snus is een vorm van tabak en wordt ook wel Zweedse Snus genoemd. Volgens tabacco control is de groei van dit “nieuwe normaal” van nicotine nuttigen in ware opmars.

Zweedse Snus

Snus is in principe gewoon een variant op droge snuiftabak, zoals sommigen dit wel kunnen. Het verkopen van Snus is binnen de Europese Unie niet toegestaan, behalve in Zweden. Dit komt omdat er tabak in zit en daardoor valt Snus onder de tabakswet. Wel is het mogelijk om Snus zonder tabak te kopen, en dan kom je uit op nicotine zakjes.

Alternatief roken

Zoek je een alternatieve manier om te gaan roken, dan kun je de nicotine zakjes zeker eens overwegen. Hier zit geen tabak in maar enkel nicotine. De nicotine zakjes worden steeds populairder, dit komt vooral omdat ze tabaksvrij zijn, maar ook omdat er veel verschillende smaken verkrijgbaar zijn. Mensen zoeken tegenwoordig vaak naar een alternatief voor het roken, en dan kom je al gauw hierop uit. Dat het in allerlei verschillende smaken verkrijgbaar is, maakt het dat het momenteel zo populair is. Dit was eerder ook het geval met de elektrische sigaret, waar je ook verschillende smaken voor kunt krijgen.

Handige formaten

Een ander groot voordeel van de nicotine zakjes, zijn de formaten. Er is tegenwoordig een ‘slim’ formaat verkrijgbaar die tussen je bovenlip en tandvlees past, zonder dat je daar last van hebt. Dit is ideaal, want op deze manier is het een stuk comfortabeler. Ook zijn er veel producenten die verschillende variaties hebben gemaakt van één product. Dit omdat iedereen een andere hoeveelheid nicotine wilt gebruiken. Je kan dus kiezen voor veel nicotine, maar ook voor nagenoeg niks.

Voor meer info : website bezoeken