The Alternative
Image default
Mode en Kleding

Waterdichte werkschoenen voor in de herfst

Waterdichte werkschoenen zijn volledig beschermd tegen binnendringend water. Er kan geen water in het schoenmateriaal doordringen, waardoor het permanent is beschermd tegen vocht. Natte sokken zijn erg oncomfortabel en niet goed voor je gezondheid. We raden aan om deze waterdichte werkschoenen te dragen bij langdurig werken in vochtige omgevingen. Via je voeten gaat veel lichaamswarmte verloren. De waterdichte schoen 

heeft een speciaal waterdicht membraan en een voering met getapete naden aan de binnenkant. Dit voorkomt dat er water binnendringt. 

Wat is wel en niet waterdicht?

Werkschoenen, en dus werklaarzen, zijn ook onderverdeeld in veiligheidsnormen. S2 of S3 standaard werkschoenen zijn vuil- en waterafstotend. Waterafstotendheid is ook anders dan waterdicht. Waterafstotendheid houdt in dat de werkschoen in korte tijd minimaal water doorlaat. Hoe sneller het water binnenkomt, hoe meer het door de schacht sijpelt. Je kunt bijvoorbeeld door vochtig gras lopen of droog door een kleine bui rijden, maar als je te lang in de regen werkt, worden je voeten nat. En dan heb je last van blaren, koude voeten en slechte hygiëne. Ook is werken met natte voeten zeker niet prettig. Het regent vaak in Nederland en de winters zijn streng met constante hagel en natte sneeuw tijdens de koude wintermaanden. Waterbestendige werkschoenen of werkschoenen die helemaal niet tegen water kunnen, zijn minder fijn in de herfst en winter. 

 

Waar moeten waterdichte werkschoenen aan voldoen?

Het belangrijkste kenmerk van werkschoenen is dat ze waterdicht zijn. Veiligheidsschoenen zijn altijd ingedeeld in veiligheidsklassen. Waterdichte werkschoenen behoren minimaal tot klasse S2. Dit betekent dat de schoenen een veiligheidszool en een schokabsorberende hak hebben en volledig waterdicht zijn. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je de beste werkschoenen hebt? Kies dan voor veiligheidsschoenen met veiligheidsklasse S3. Deze schoenen zijn zeer waterdicht en hebben ook een veilige zool. Naast waterdichte werkschoenen kunt u ook kiezen voor veiligheidsschoenen. Veiligheidsschoenen zijn altijd volledig waterdicht en anti statisch.

 

Bekijk alle heren & mannen werkschoenen