The Alternative
Image default
Electronica en Computers

Welke voordelen heeft een digitaal visitekaartje?

Zoals we tegenwoordig het visitekaartje nog kennen, is eigenlijk ontzettend achterhaald. Niet alleen is het omslachtig aangezien je de gegevens zelf moet overnemen in je telefoon, maar is het ook nog eens extra belastend voor het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei verschillende alternatieven voorhanden, die het uitwisselen van gegeven, waar het uiteindelijk voor bedoeld is. Zo hoef je dus niet meer een fysieke kaart uit te delen, maar kun je met digitale visitekaartjes gemakkelijk je relaties voorzien van alle benodigde gegevens. Op deze manier kunnen gegevens zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres gemakkelijk en snel worden opgeslagen, zonder dat je het daadwerkelijk allemaal hoeft over te tikken. Wil jij weten hoe dit werkt, lees dan snel verder!

Hoe werken deze visitekaartjes?

Een digitaal visitekaartje werkt in de basis ontzettend gemakkelijk. Ze werken namelijk door de aanwezigheid van een NFC chip. Deze chip zit verwerkt in vaak plastic visitekaartjes, waardoor het mogelijk is deze gemakkelijk te scannen met je mobiele telefoon. Zo hoef je dus geen kaartje meer af te geven en heeft de persoon welke je kaartje scant direct de mogelijkheid om alle gegevens op te slaan. Het grote voordeel aan deze chip, is dat deze niet werkt op een batterij. Hierdoor kun je hem dus praktisch overal voor gebruiken en kun je de chip voeden met allerlei verschillende soorten informatie. Kortom, super makkelijk dus!

Is het iets voor mij?

Of deze visitekaartjes iets voor jou zijn, dat is iets wat je het beste zelf kunt bepalen. Wel weten we, dat ze steeds populairder worden en op lange termijn ook het ouderwetse fysieke visitekaartje zullen gaan vervangen. Het is namelijk niet alleen een stuk praktischer, maar is het ook beter voor het milieu. Daarnaast is het ook een stuk voordeliger en is de kans op een mailtje n.a.v. een gesprek een stuk groter. Een fysiek visitekaartje raak je immers nog wel een keer kwijt. Vooral wanneer je op een beurs loopt en meerdere kaartjes krijgen, dan ga je natuurlijk niet alles ‘s avonds zitten overtype in je telefoon.