The Alternative
Vervoer en transport

Zo snel mogelijk van A naar B in uw rolstoel; de rolstoeltaxi

Voor mensen met een lichamelijke beperking is het lastig om zichzelf te verplaatsen, gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor, de rolstoeltaxi is hier een van.

Rolstoelrijders zijn wat betreft transport altijd afhankelijk van een derde, zelf zijn ze niet in staat om auto te rijden en reizen met het openbaar vervoer is ook niet altijd even makkelijk wegens hoge opstapjes ed. Tevens is het lastig om met een taxi te reizen, omdat in een normale auto geen plek is voor iemand in een rolstoel.

Noot is een bedrijf in Ede dat voor deze mensen hulp aanbiedt, Noot vervoert mensen met een beperking met een rolstoeltaxi. In deze blog zal ik u kort een paar voordelen vertellen.

Reizen met een rolstoeltaxi van Noot

Voor rolstoelrijders maakt Noot het eenvoudig om te reizen via de rolstoeltaxi. Het is voor de chauffeurs van Noot mogelijk om u ieder gewenst moment van A naar B te brengen, zolang dit maar van tevoren is afgesproken. De rolstoeltouringcar maakt het voor rolstoelrijders heel eenvoudig om naar binnen te gaan door de hydraulische lift. Een ander groot voordeel aan de rolstoeltaxi van Noot is dat de chauffeurs gespecialiseerd zijn in het rijden met een gehandicapte, de rijstijl van hen is hierop aangepast. Zij hebben de opleiding rolstoelvervoer gevolgd en weten hierdoor exact hoe ze moeten rijden om het u zo comfortabel mogelijk te maken. De chauffeurs zorgen ervoor dat de rolstoeltaxi altijd geleidelijk tot stilstand komt en snelheid verminderd, ieder bocht, drempel of rotonde wordt voorzichtig benaderd. Het doel is niet om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming terecht te komen, maar om het voor u comfortabel te houden. Veiligheid staat voorop bij Noot.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de rolstoeltaxi of van de andere diensten van Noot, neem dan een kijkje op de website, hier staat een duidelijk overzicht van alles wat aangeboden wordt. Van alles is voldoende informatie te vinden op de website, mocht u hierna nog steeds met vragen zitten, kunt u altijd bellen of mailen. Dus mocht er iemand in uw netwerk zijn waarvan u weet dat diegene met dit probleem zit, weet u wat u te doen staat.

Voor meer info : website bezoeken