The Alternative
Gezondheid

Zo verhoog je de waterdruk in je huis

Een correcte waterdruk in je leidingsysteem is een van de belangrijkste voorwaarden om je kranen, de douche en machines die gebruikmaken van water optimaal te kunnen benutten. Is de waterdruk in je woning, op kantoor of in je bedrijf niet op peil? Dan is douchen een stuk minder lekker, komt er een slap straaltje uit de keukenkraan en kun je hogedrukspuit op je werk niet goed meer gebruiken. Al met al zijn dit voldoende argumenten om in te grijpen, bijvoorbeeld door een drukverhoger te kopen. Met een drukverhoger kun je de waterdruk slim en snel op het juiste niveau brengen. Naast deze methodiek zijn er nog meer manieren om een goede waterdruk te realiseren. Daarover kun je in dit artikel het nodige lezen.

Een drukverhoger biedt een definitieve oplossing voor onderdruk

Wie te maken heeft met onderdruk in het leidingsysteem kan voor het beste voor een definitieve en grondige oplossing kiezen en een drukverhoger kopen. Drukverhogers zijn bijzondere apparaten, die als enige doel hebben om de waterdruk in gebouwen, woningen en panden constant op hetzelfde niveau te houden en eventueel bij te stellen als er drukverschillen ontstaan. Een belangrijk apparaat, die ook steeds vaker aangeschaft wordt door zowel particulieren als bedrijven.

Bij (tijdelijke) onderdruk kan er van alles aan de hand

Belangrijk is om, als je onderdruk in je leidingen constateert, eerst zelf te kijken wat de oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn. Is er slechts één kraan of bijvoorbeeld één douchekop die een te slappe waterstraal levert? Dan zit de oorzaak vaak in de kraan of douchekop zelf. Niet zelden is er sprake van te veel kalkaanslag in het sluitstuk. Draai daarom de dop van de kraan of douchekop af en kijk of er troep in zit. Meestal kun je dit snel wegspoelen of met een ontkalkingsmiddel de kalkaanslag weghalen, zodat de kraan of douche weer een voldoende krachtige straal levert.

 

Is er sprake van onderdruk op meer plekken in je woning of bedrijfsvestiging? Dan kan het ook heel goed zijn dat er ergens een lekkende leiding zit. Alle leidingen die je kunt zien, kun je daarom het beste langslopen omen controleren of er ergens een plas(je) water ligt. Is dat zo? Bel dan direct een loodgieter om de lekkage te laten repareren!