The Alternative
Gezondheid

Tips die jou helpen bij een betere nachtrust

Je herkent het misschien wel. Wanneer je jezelf futloos voelt, maken we veel gezonde en verstandige keuzes. Maar wanneer we ons beter voelen, lappen we veel goede intenties weer aan onze laars. Je slaap heeft een grote invloed op hoe je jezelf voelt. Naarmate de avond valt, wordt het des te belangrijker om goede keuzes te maken voor een goede nachtrust. Deze slaaptips helpen jou alvast op weg naar een betere slaap. 

Investeer in een comfortabel en goed matras

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Het is daarom verstandig om te investeren in goede matrassen, een goed hoofdkussen en in de juiste bedbodem. Het natuurlatex matras van unamatras.nl is een voorbeeld van een kwalitatief en comfortabel matras. 

Verminder je cafeïne inname

Producten met cafeïne verlagen de kwaliteit van de slaap. Elke koffieliefhebber weet ook dat cafeïne een stimulerend middel is dat je wakker en alert houdt. Vermijd daarom producten waar veel cafeïne in zit zoals koffie, thee, chocolade, cola en sommige pijnstillers vier tot zes uur voordat je wilt gaan slapen. Ook moeten rokers oppassen met het gebruiken van teveel tabaksproducten vlak voordat ze willen gaan slapen.

Zorg voor een consequent dagelijks ritme

Voor een goed en gezond slaapritme is het essentieel om steeds rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen. Hierdoor raakt je lichaam gewend aan de bedtijd en zal daardoor melatonine aanmaken, zodat je extra slaperig wordt op het juiste moment. 

Ga niet naar bed met een te lege of volle maag

Als je lekker wilt gaan slapen, is het aan te raden om een te volle of lege maag te vermijden. Veel eten voor het slapen gaan, gaat ten koste van de kwaliteit van de slaap en kan ook ten koste gaan van de duur van de slaap. Ook kan je van te vettig of kruidig eten last krijgen van brandend maagzuur. Krijg je toch honger vlak voor het slapen, neem dan een gezonde snack zoals wat fruit of een stuk komkommer. 

Zorg voor een stille en donkere slaapkamer

Het is het fijnste om in slaap te vallen in een kamer die zo stil en donker mogelijk is. Zo kun je veel slaapverstoringen voor zijn en creëer je een comfortabele en fijne slaapomgeving waar jij helemaal tot rust komt.