The Alternative
Image default
Bedrijven

5 Dingen om rekening mee te houden bij kopen kraamcadeau

Er is stiekem niks leukers dan leuke baby cadeaus shoppen, want bijna alles is leuk. Toch zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden als je een kraamcadeau koopt. Zo weet je zeker dat je het juiste cadeautje koopt.

Wees origineel

Zeker als het om kraamcadeaus gaat, kan een beetje originaliteit geen kwaad. De ouders en de baby krijgen vast al genoeg kleertjes en knuffels. Daar hoef jij dus niet ook nog eens mee te komen, hoe schattig die pakjes en knuffelbeertjes ook zijn. Ga in plaats daarvan voor een gepersonaliseerd cadeau, bijvoorbeeld gepersonaliseerde knuffeldoekjes.

De baby gaat groeien

De baby gaat nog groeien. Het heeft dus weinig zin om kleertjes en rompertjes te kopen in de allerkleinste maat. Schoentjes zijn de eerste maanden sowieso overbodig. Wil je toch kleertjes kopen? Ga dan voor een iets groter maat. Houd ook rekening met de seizoenen. Je hebt niks aan een dikke trui wanneer de baby naar verwachting deze maat pas in de zomer aan kan trekken.

Praktische cadeaus zijn welkom

Babyspullen zijn best duur. Denk vooral aan luiers, doekjes en aanverwante zaken. Deze dingen in cadeauvorm zijn erg welkom. Maak bijvoorbeeld een luiertaart met een paar leuke knuffeldoekjes er bovenop.

Iedereen vervult ouderschap op eigen manier

Elke ouder kan hierover meepraten. Elke moeder en vader in spé wordt bedolven onder opvoedadvies. Het is daarom overbodig om een opvoedboek of dergelijke als cadeau te geven. Kies in plaats daarvan voor een babyboek waarin ze de mijlpalen en ontwikkeling van hun kindje in kunnen schrijven.

Denk ook aan de ouders

De komst van een baby is een hectische periode voor de kersverse ouders. Je kunt er ook voor kiezen om hen een cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een bon voor een etentje of massage. Zo kunnen de ouders na de kraamtijd samen een avond uit. De baby is natuurlijk het allerbelangrijkst, maar een paar uurtjes zonder luiers en knuffeldoekjes is toch wel welkom.

https://www.freubelshoponline.nl/c-6079003/knuffeldoekje/