The Alternative
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van de cowboylaarzen

Je kent natuurlijk de unieke western boots die in vele cowboyfilms gebruikt worden. Het heeft iets stoers en straalt nostalgie uit.

Op de kale vlakten in Amerika

Er zijn grotschilderingen uit 13.000 jaar voor Christus, waarin zowel mannen als vrouwen laarzen dragen. Later werd de laars een mannending. Dat ging zelfs zover dat Jeanne d’Arc een aanklacht hiervoor kreeg in de middeleeuwen.

De cowboylaars is ontstaan in Amerika. Het werd gedragen door veedrijvers. De spitse neus van de cowboylaars is er om snel de stijgbeugels van het paard te vinden met de voet. Door de hak bleef je wel goed in de beugel, maar kon je er tegelijkertijd ook nog makkelijk genoeg nog weer uit. Dit laatste had een voordeel bij met name het tam maken van een paard. Je wilt immers als je valt, niet blijven hangen met nog een voet in de stijgbeugel. De hoogte van de laars zorgde voor bescherming. Als je tussen bijvoorbeeld tussen struiken reed, dan beschermde dit zo de benen van de cowboy. Die mooie stiksels die je op de laarzen ziet zijn er niet alleen voor de show trouwens. Die zorgen er namelijk voor dat de schacht stevig is.

Dames cowboylaarzen

Tegenwoordig is er natuurlijk ontzettend veel keuze, ook als je zoekt naar dames cowboylaarzen. Cowboylaarzen zijn gelukkig niet alleen meer voor mannen. Of je zoekt naar zwarte cowboylaarsjes of bruine cowboylaarsjes. Het is er! Voor mannen, voor vrouwen en voor kinderen. Bovendien is het ook niet meer alleen voor paardrijden om vee te verdrijven. De cowboylaars is een volwaardig item, dat niet meer verdwijnt. Er zijn natuurlijk perioden dat de cowboylaars wat meer of minder in het straatbeeld te vinden is, maar echt weggaan? Dat doet het niet meer. Het is een blijvend icoon.

Ben je op zoek naar een cowboylaars? Dan is het natuurlijk wel mooi dat als je voor zwarte cowboylaarsjes kiest, dat het matching is met bijvoorbeeld jouw handtas. Dus draag dan ook een zwarte handtas. Als je tenminste van plan bent om er ook een handtas bij te dragen natuurlijk.  Zo maak je dan het plaatje helemaal compleet.