The Alternative
Image default
Onderwijs

Examentraining biologie gezocht?

Biologie is voor veel leerlingen één van de lastige vakken. Er is vaak veel stof om te leren, waardoor het lastig kan zijn om te moeten filteren op wat nu echt de belangrijke informatie is. Daarbij komt dat de vragen voor biologie-toetsen vaak vrij veel informatie bevatten. Hoe kun je zulke vragen het beste aanpakken? Om je te helpen de stof beter onder de knie te krijgen, kun je examentraining biologie volgen. Tijdens deze tweedaagse training zullen alle examenonderwerpen worden besproken. Daarnaast zullen er tips worden gegeven over hoe je examenopgaven het beste aan kunt pakken en vervolgens ga je oefenen met deze vragen.

 

Hoe zal een training eruit komen te zien? 

Voordat de trainingsdagen plaatsvinden, heb je een kort gesprek met een van de trainers. Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat je doelen en verwachtingen zijn en welke onderwerpen je lastig vindt. Je wordt vervolgens in een groep met maximaal vijf studenten geplaatst. Hierdoor is er genoeg tijd om iedereens probleempunten te behandelen. Alle examenstof van biologie zal tijdens de training worden behandeld. Na elk onderwerp zal je direct met oefenopgaven aan de slag gaan. 

Naast dat je de stof beter onder de knie zal krijgen, zal je ook gaan oefenen met examenopgaven. Je leert een vraag beter te begrijpen door te kijken naar wat ze nu precies willen weten. Vaak zijn er bepaalde signaalwoorden, waaruit je kan afleiden hoe het antwoord op de vraag er ongeveer uit moet komen te zien.