The Alternative
Image default
Bedrijven

Je eigen bedrijfsafval composteren

Denk jij erover om jouw bedrijfsafval zelf te composteren? Dan is het handig om je in te lezen, in de basisbeginselen van composteren. Een mooi proces, waar wel even tijd en aandacht voor nodig is. Het vraagt immers wel wat van medewerkers, om deze extra taak onderdeel te laten worden van het proces.

Het principe

Bij composteren is er eigenlijk sprake van een simpel principe. Het komt er altijd op neer dat je groenafval in gooit en er compost uitkomt. Wormen, insecten, schimmels en bacteriën maken van het afval humus dat weer vol zit met nuttige micro-organisme. Het is dus een mooi proces dus. Waarbij het ook nog eens iets positiefs oplevert.

Methoden

Er zijn vele methoden. Hier een methode waarin de basis, goed en helder naar voren komt. Bij deze methode meng je eerst bruin en groen afval. Vervolgens gaat het afval in een bak. Dat is bijvoorbeeld een vierkante bak van een meter bij een meter, waarbij er grote luchtruimtes zijn tussen de planken van de bak. Deze bak dek je af met bijvoorbeeld jute zakken.  Daarna ga je de compost een beetje besprenkelen met water. Dat kan door compost uit te knijpen, maar ook door er wat water bij te doen. Het belangrijkste is dat het klimaat in de bak, warm, luchtig en vochtig is.

Heb je nieuw afval? Maak dan een reserve hoop. Het makkelijkste is om een afvalbult met groen en een bult met bruin afval te hebben.

Hoe gaat het verder met de bak? Vervolgens schep je het afval in de bak maandelijks om. Zorg er daarbij voor dat het afval voldoende nat is. Doe er desnoods weer wat water bij. Als het goed is heb je dan, na een half jaar tot 9 maanden, een mooie bak compost.

Naadje van de kous of bedrijfsafval container

Wil je het naadje van de kous weten? Dan moet je ervaring op gaan doen, met het maken van compost. Het is een proces van vallen en opstaan. Het makkelijkste is om iemand erbij te betrekken die er ervaring in heeft.

Denk je toch aan een bedrijfsafval container? Dan kun je een natuurlijk prima een bedrijfsafval container bestellen. Ook bedrijven die bedrijfsafval containers leveren, hebben vaak een hele duurzame manier van afval verwerken.

https://rolcontainernederland.nl/restafval-container-huren/