The Alternative
Image default
Bedrijven

Hoeveel doe jij aan recycling?

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Het is natuurlijk makkelijk om te wijzen naar fabrikanten, productontwerpers, de overheid en eigenlijk de hele maatschappij, behalve jij. Het is ook makkelijk om te denken, dat het toch te veel tijd kost en je daarom niets hoeft te doen. Begrijpelijk is het wel, want het kan nogal verlammend werken. Toch is er echt wel iets wat jij kunt doen, met niet te veel inspanning een stukje duurzamer leven. Hoe? Dat lees je hier.

Recycling van oud ijzer bij Landgraaf

Woon je bij in Zuid-Limburg bij Landgraaf? Dan is het heel eenvoudig om oud ijzer in Landgraaf te laten recyclen. Wat ze kunnen recyclen is meer dan oud ijzer bij Landgraaf. Ook autowrakken (zonder ingebouwde gastank), wasmachines en aluminium velgen kunnen bij Landgraaf ingeleverd worden én wellicht ook nog geld opleveren! Goed nieuws dus. Je kunt het zien dus als een vergoeding voor de moeite. Buiten Landgraaf, zijn er natuurlijk nog veel meer bedrijven waar je oud ijzer naartoe kunt brengen voor recycling.

Koop steeds meer zonder verpakking

 Er is natuurlijk meer mogelijk dan oud ijzer naar Landgraaf wegbrengen. Het is even wennen, maar ook bij een normale supermarkt zoals de Appie, kun je minderen met wegwerpafval. Door bijvoorbeeld zelf een groentenetjes mee te nemen, bespaar je bij elke keer groente of fruit kopen, weer wat verpakking die je moet weggooien. Het groentenetje kun je immers steeds weer gebruiken.

Koop wat je kunt recyclen

Wil je af van het plastic dat je niet kunt recyclen? Gebruik dan zoveel mogelijk kleurloze, transparante kunststoffen en verpakkingen die van één materiaal zijn gemaakt. Dit is namelijk weer veel makkelijker te recyclen. Het is best lastig om meteen op alles te letten. Doe dat dan ook niet. Begin gewoon bij één product elke week. Dan zul je zien, dat het je steeds makkelijker afgaat.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-landgraaf/