The Alternative
Telefonie

iPhone 13 wordt onthuld op 14 september

Het volgende event van Apple is bekend. Gaat de iPhone 13 serie dan eindelijk gelanceerd worden op 14 september om 19:00 uur? Maak je maar alvast klaar! Net als bij de aankondiging van de iPhone 12 vorig jaar, zal het iPhone 13-evenement alleen online plaatsvinden. Hoewel het evenement digitaal via YouTube gevolgd kan worden, verwachten we toch vier versies van de nieuwste iPhone, namelijk de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max.

Maten, ontwerp en kleuren

De nieuwe iPhone 13-modellen krijgen naar verwachting dezelfde toestelafmetingen – en tevens ook vorm – als hun voorgangers. De meest opvallende uiterlijke verandering is naar verluidt de grotere camera op de achterkant van het toestel. Ook krijgt de camera een verbeterde ultragroothoeklens. Daarnaast valt op dat de toestellen van het nieuwe vlaggenschip een kleinere notch krijgen. Hoewel het nog wel een beetje een raadsel blijft in welke kleuren de iPhone 13 toestellen verkrijgbaar gaan zijn, durven we wel alvast een voorspelling te geven. Naar verwachting liggen de iPhone 13 smartphones in de schrappen in de kleuren zwart, wit, rood, groen, blauw, oranje en misschien zelfs een bronskleur! Voor de iPhone 13 Pro-toestellen lijkt de kleur ‘grafiet’ niet terug te keren, maar vervangen te worden door een donkerdere kleur die matzwart of bijna zwart kleurt. Hoe dan ook is het belangrijk om jouw telefoon te beschermen met een iPhone hoesje, bijvoorbeeld één van deze iPhone 13 Pro cases, iPhone 13 hoesjes en iPhone 13 mini telefoonhoesjes van Casimoda.

Een kleinere notch

Sinds de lancering van de iPhone X in 2017 hebben alle nieuwe Apple toestellen daarna een display-uitsparing gekregen. We hebben het dan over de “notch”. Nu wordt er toch een verandering verwacht bij de iPhone 13-toestellen. De notch, de inkeping boven het scherm, wordt namelijk kleiner.

Prijzen

De line-up van de iPhone 13 zal naar verwachting worden aangekondigd tijdens het Apple event op 14 september 2021. Dit werd ook al eerder voorspeld door een betrouwbare lekker van Apple nieuws. Dit ligt dan ook in lijn der verwachting. Vorig jaar was een eenmalige uitzondering toen de iPhone 12-toestellen een maand later dan gebruikelijk werden gelanceerd. Je kunt vaak al een aantal dagen na het event een pre-order plaatsen. De meeste modellen worden meestal twee of drie weken later uitgebracht. Afhankelijk of je kiest voor extra opslagruimte, kun je rekening houden met de volgende instapprijzen. De iPhone 13 krijgt een prijskaartje vanaf €909, en de Pro modellen starten naar verwachting bij €1159.