The Alternative
Bedrijven

Kinderen en veilige stopcontacten in Utrecht

Nieuwsgierige kinderen en onveilige stopcontacten kan een spannende en enge situatie zijn voor veel ouders. Stopcontacten willen aanraken en dingen in hun mond willen stoppen doen kleine kinderen maar al te vaak. Gelukkig zijn hier wel meerdere oplossing voor zodat de stopcontacten helemaal veilig worden voor kinderen, gelukkig heb je voor alle oplossingen niet hele nieuwe stopcontacten nodig.

Afdekplaatjes

De afdekplaatjes is de meest gebruikte manier om stopcontacten kind veilig te maken. Het grootste voordeel van dit systeem is dat je alleen maar een plaatje op het stopcontact hoeft te plakken en dit ook niet hoeft weg te halen als je het stopcontact wilt gaan gebruiken. Dit systeem werkt door middel van een draaisysteem. Wanneer je de 2 pinnen van een stekker in het stopcontact steekt verplaatst het plaatje een beetje naar achter, draai nu een kwartslag dan steekt de stekker in het contact en nu kan je hem gebruiken. Haal je de stekker eruit dan schiet het plaatje direct weer terug in zijn plek. Wanneer je hulp nodig hebt kun je altijd een elektricien inschakelen.

Pluggen

Om je kind helemaal niet meer in de ‘’buurt’’ van het stopcontact te laten komen is door pluggen. Hierbij stop je pluggen in of voor het stopcontact en de gaten zijn dicht. Het grootste nadeel van deze pluggen zijn dat je deze er steeds uit moet halen als je het stopcontact wilt gaan gebruiken. Het ligt eraan wat voor pluggen je hebt maar dit kan anders door middel van je nagel, zuignappen of een sleuteltje.

Wandcontactdozen

Er bestaan ook al kindveilige contactdozen, hierbij heb je ook een plaatje voor het stopcontact. Als je hier gelijktijdig met de pinnen van een stekker kracht op zet dan schiet hij open en kan je hem gebruiken. Kinderen kunnen hierbij moeilijk met beide vingers in het stopcontact. Helaas is dit wel de duurste optie omdat je deze nieuw moet aanschaffen en je moet de contactdozen verwisselen. Let hier wel op dat het contact een KEMA keurmerk heeft.