The Alternative
Cadeau

Waar moet je op letten bij aankoop van baby sieraden?

In de meeste gevallen is zo’n klein baby armbandje of enkelbandje niet eens bedoeld als accessoire om dagelijks te dragen. Het staat leuk voor een fotoshoot of bij zo’n schattig babypakje, maar vaak zijn baby sieraden voor een newborn ook echt bedoeld als herinnering. Als aandenken aan de babytijd en vooral heel geschikt als cadeau om mee te nemen als je op kraamvisite gaat. Dan wil je echt iets bijzonders meenemen.

Maar deze dingen zijn wel belangrijk om aan te denken als je op zoek gaat bij de juwelier of bij verschillende webshops die deze sieraden aanbieden.

Duurzaam materiaal

Juist omdat het een aandenken is, wil je dat het kleintje er goed tegen kan (dat het dus anti allergeen is) en dat het sieraadje ook voor altijd mooi blijft. Je kan voor goud kiezen, maar dat is vrij kostbaar. Een voordeliger alternatief is om voor een zilveren exemplaar te kiezen. Zilver is duurzaam en blijft jarenlang mooi. En mocht er een aanslag op het edelmetaal komen, dan poets je het er zo weer af.

Sterk gemaakt

Voor de veiligheid is het heel belangrijk dat het sieraad sterk gemaakt is. Dat betekent dat het uit sterke schakeltjes bestaat of dat het op staaldraad is geregen. Die kleine babyhandjes hebben veel kracht in zich en je moet er niet aan denken dat zo’n armbandje stuk getrokken wordt. Elastiek is dan ook zeker geen oplossing en parel rijgdraad kan ook niet goed tegen vocht en is voor een klein kindje ook geen aanrader.

In mooi bewaardoosje

Omdat babysieraden meestal cadeau gegeven worden is het leuk als het een bijzondere verpakking heeft. Zo’n bandje is het klein en met een mooi doosje er omheen wordt het al echt een geschenk waar je mee aan kan komen. Je kan er iets over vertellen als je het geeft en op een kaartje een bijzondere boodschap aan het kindje schrijven. Daar hoef je niet te lang over na te denken, als het maar uit je hart komt en direct aan de kleine gericht is. Vergeet vooral niet om je naam eronder te zetten en de datum. Dat is zo leuk voor later.

Als je deze tips in acht neemt, dan komt er vast een armbandje voorbij waarvan je denkt “die neem ik mee”. En dan zijn de ouders daar ook vast heel blij mee.