The Alternative
Image default
Bedrijven

Wat hebben studenten nodig op school?

Er gaat nogal eens wat mis op scholen. Dat is niet raar natuurlijk. Overal gaat wel eens wat mis, maar op sommige scholen is het echt dramatisch. Dan is het goed om na te gaan wat studenten nu echt nodig hebben. Is dit makkelijk om voor elkaar te krijgen? Soms wel, soms heeft het meer voeten in aarde. Belangrijk is het wel. Het gaat immers om onze toekomst.

Practise what you preach

Een gouden gezegde of een waarheid als een koe. Toch blijkt het hier zo vaak mis te gaan. Scholen die zaken als mishandeling, aanranding en omkoping onder de mat willen schuiven, want het moet niet in de media komen. Dat is slecht voor de reputatie van de school. Ondertussen wel preken op school dat je het goede moet doen. Dit kan niet meer. Het is het toppunt van onveiligheid creëren.

Wat ook niet kan? Stel je hebt een opleiding ICT en communicatie en op jouw school is er een heel slecht functionerend interne online omgeving waarbinnen de studenten moeten werken. Hier kom je niet mee weg met enquêtes houden, om betrokkenheid te creëren en er vervolgens niks mee doen. Het is gewoon een aanfluiting. Dit is dan namelijk het voorbeeld dat studenten wordt meegeven.

Wat ook niet kan? Dat is als je bijvoorbeeld een agrarische opleiding aanbiedt met diverse opleidingen in de groenvoorziening en vervolgens een bedrijf aantrekt om de groenvoorziening rondom de school te laten uitvoeren. Hoeveel vertrouwen heeft de school eigenlijk in de studenten? Nog erger is het als de uitvoering ook nog eens volkomen mislukt.

Uitdaging en goed schoolmeubilair

Wat hebben studenten dan nodig? Dat is een veilige omgeving, voldoende uitdaging en stimulans. Daarnaast moet alles voldoende goed gefaciliteerd zijn. Goed schoolmeubilair hoort daar ook bij. Naast goed schoolmeubilair is het ook belangrijk dat er goed materiaal is om mee te werken. Dit zijn wel de basis ingrediënten voor een goede school.

https://conceptualfurniture.com/nl/schoolmeubilair/