The Alternative
Onderwijs

Fotografie op school

Fotografie op school

Tegenwoordig maakt bijna elke leerling op uw school gebruik van Instagram, dat durven wij u te verzekeren. Instagram is een gigantisch social media platform waarbij mensen foto’s die zij maken op hun eigen pagina kunnen zetten, vervolgens kunnen andere mensen deze foto’s in hun tijdlijn zien en er voor kiezen om deze foto te liken, hier op te reageren of om deze zelf weer te delen. Een belangrijke factor voor iemand om actie te ondernemen op jouw foto is hoe deze foto eruit ziet, uiteindelijk draait het echt om de kwaliteit. Leerlingen zijn in hun leven dus al ontzettend veel bezig met het maken en bewerken van foto’s, en dat hebben ze volledig zelf geleerd. Een mooie toevoeging aan hun skills is een workshop superimpose fotografie van CKVdag.

CKVdag is een organisatie van meerdere bedrijven in de cultuursector die workshops geven aan leerlingen op middelbare scholen door het hele land. De workshops van CKVdag kunnen zowel online, hybride als fysiek gegeven worden. Hier is rekening mee gehouden door de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

Superimpose Fotografie

Tijdens de workshop Superimpose Fotografie gaan de leerlingen bezig met het maken en bewerken van foto’s. Dit doen ze met fotoshop of een soortgelijke applicatie. De leerlingen leren bij deze workshops waar ze op moeten letten bij het maken van een mooie foto, en hoe ze deze kunnen bewerken zodat het wordt wat zij willen dat het wordt. Tijdens deze workshop wordt er altijd een workshopdocent ingezet die veel ervaring heeft met fotografie en fotobewerking. Alle workshopdocenten van CKVdag zijn professionals die precies weten hoe zij de leerlingen moeten activeren om een leuke workshop te hebben waarbij ze veel leren. CKVdag is altijd erg selectief in welke docent bij welke workshop past, hierdoor ligt de kwaliteit van de gemiddelde workshop altijd ontzettend hoog. 

https://ckvdag.nl