The Alternative
Image default
Sport

EMS: de doeltreffende trainingsmethode met elektrostimulatie

Sporten met EMS is een trainingsmethode met elektrostimulatie van de spieren op basis van elektrische impulsen. Dit gebeurt met een lage intensiteit of een gemiddelde frequentie. Dankzij het elektrostimulatiepak worden de elektroden strategisch rond het lichaam geplaatst, waardoor de spieren een natuurlijke samentrekking ondergaan. Deze impuls bereikt de diepste spierlagen die moeilijker te activeren zijn door conventionele training. Deze trainingsmethode is dus veel effectiever dan gewoon trainen in de sportschool.

Deze vorm van training is bedoeld om onze spiermassa op een snelle, doeltreffende en zichtbare manier te vergroten, zowel om sportieve of therapeutische redenen als voor esthetische doeleinden.

Met de EMS thuistraining ben je flexibel

De training in jouw woning, binnen jouw eigen vier muren, werkt heel eenvoudig. Huur of koop een hoogwaardig apparaat dat speciaal ontwikkeld is voor spierstimulatie. Het bedrijf StimaWELL verhuurt en verkoopt hoogwaardige EMS apparaten die medisch gekeurd zijn en voldoen aan alle eisen. Voordat je aan de training begint sluit je het EMS-apparaat aan. Laat vervolgens het apparaat en jouw spieren het werk doen. Zo kun je thuis gemakkelijk en individueel jouw spieren trainen met behulp van EMS-training. Met EMS training voor thuis ben je flexibel wat betreft tijd, je kan sporten wanneer jij dat wil en wanneer het jou goed uitkomt. Je bent dus niet meer afhankelijk van het strakke schema van een EMS studio. Bovendien bespaart je tijd en moeite omdat je niet meer op weg hoeft van en naar de studio. Vind je het fijn om onder begeleiding te sporten of heb je net even dat duwtje van een sportschool nodig om jezelf ertoe te zetten om te gaan sporten? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om de EMS training uit te voeren in een EMS studio. Neem simpelweg de tijd om twee keer per week thuis te trainen. Net als bij conventionele training en sport is het belangrijk om regelmatig te trainen om je spieren te versterken en spiermassa op te bouwen en te behouden. Daarom wordt het sporten met EMS 2x per week aanbevolen. De tijd die je aan een training kwijt bent is stukken korter dan aan een training in de sportschool: na 20 minuten zit je EMS training er alweer op.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl