The Alternative
Image default
Bedrijven

Kunst en beeldjes

Kunst en beeldjes kunnen prachtig zijn voor in huis om te gebruiken als decoratie maar ook op een werkplek, als eyecatcher van de hal. Toch is kunst iets wat niet heel snel door iedereen wordt gekocht. Zo kan het zijn dat je er niks mee hebt of het te duur vind. Gelukkig is er ook goedkopere kunst. Daarbij is kunst ook voor iedereen anders. Zo kan de een, een schilderij met een paar strepen mooi vinden en emotioneel door raken, terwijl de ander een heel verhaal ziet in een standbeeld. Dit is daarom ook een van de redenen waarom kunst en beeldjes zo mooi zijn.

Wat is abstracte kunst?

Omdat iedereen dus een andere kunstsmaak kan hebben is het wel fijn om te kunnen benoemen wat voor kunst je juist wel of niet mooi vind. Een van de richtingen binnen de moderne kunst, is de abstracte kunst. Dit houdt in dat de kunstenaar niet probeert een nauwkeurige weergave van een visuele realiteit weer te geven, maar in plaats daarvan vormen, kleuren en gebaren gebruikt om het effect ervan te bereiken. De kunstenaar kan dit in de vorm van schilderen en beeldvorming doen.

Bekende abstracte schilderijen zijn; Broadway Boogie Woogie, Zwart vierkant, Geel, rood, blauw en Compositie VII.

Abstracte kunst past in elk huis. Dit komt omdat er juist zoveel verschillende soorten zijn. Zo kan je voor iets kleurrijks gaan maar ook voor iets zwart wit. Voor ieder huis kan je dus abstracte kunst kopen.

Beeldhouwkunde

Misschien denk je bij beeldhouwkunde aan beeldjes van de griekse goden. Dit komt omdat ze vooral in die tijd veel gebruik maakte van de beeldhouwkunde. Toch is dit nog geen verleden tijd en zijn er nog steeds kunstenaars die aan beeldhouwkunde doen. Dit kunnen ze doen met de materialen, brons,gips, ijzer en klei. Het kan zijn dat ze een groot beeld maken maar alleen het hoofd of een vorm kan natuurlijk ook. Beelden zijn er namelijk in veel verschillende soorten maten en vormen.

Soorten kunst

Kunst in welke vorm dan ook is een uitdrukking of toepassing van menselijke creativiteit, vaardigheid en verbeeldingskracht. Veel van de kunsten worden visueel ervaren, maar kunnen ook hoorbaar of genoten worden door middel van zintuiglijke aanraking. Kunst wordt traditioneel gezien vooral gewaardeerd om hun schoonheid of emotionele kracht, maar tegenwoordig wordt het vaak ook gebruikt voor politieke expressie of sociaal commentaar.

Specifieke media en vormen van artistieke expressie zijn in de loop van de menselijke geschiedenis veranderd, maar voor het grootste deel valt kunst in een van de volgende zeven klassieke vormen. Elke verschillende vorm van kunst wordt anders ervaren en beïnvloedt onze emoties en gevoelens. zo hebben we schilderen, beeldhouwwerk, literatuur, architectuur, bioscoop, muziek en theater.

Wat kan je met kunst en beeldjes doen?

Nu je dus weet dat er onder het woord kunst, heel veel verschillende categorieën zijn, is het ook misschien wat makkelijker om te bedenken wat je er mee kan doen. Zo kan je een mooie schilderij, beeld of concertkaarten geven als afscheidscadeau maar ook voor jezelf natuurlijk.